Katalin fast i källaren under skottdramat i Malmö: ”De sa att jag inte fick komma upp, jag skulle stanna kvar”

Foto: Kicki Szabo
  • Måndag 10 jun 2019 2019-06-10
E-post 10

Katalin Szabo blev fast i källaren på centralstationen i Malmö efter att polisen sköt en man och upprättade stora avspärrningar. Hennes dotter Kicki fick larma polisen om att mamman satt nere i källaren.  – Jag blev fast i en och en halv timme, säger Katalin Szabo till Nyheter Idag.

Vissa måndagar är värre än andra. När 66-årige Katalin Szabo gick till jobbet på ett café inne på centralstationen i Malmö kunde hon knappast ana vad som skulle hända den här dagen.

När hon gick ner till källaren för att hämta varor fick hon ett telefonsamtal från en kollega.

– De sa att jag inte fick komma upp, jag skulle stanna kvar. De sa att centralen var utrymd. Jag fick absolut inte komma upp igen, utan jag fick vänta tills någon hämtade mig.

Blev fast i källaren i nästan två timmar

Under tiden Katalin befann sig i källaren blev en hotfull man skjuten inne i centralstationen. Sedan anlände en mängd poliser, varav flera var tungt beväpnade. Uppgifter gör gällande att polisen möjligen letar efter en bomb.

Katalin ringde och berättade vad som hände för sin dotter Kicki, som i sin tur larmade polis att mamman befann sig i källaren.

– Mamma var nere i källaren och blev uppringd och tillsagd att inte gå upp igen. Sen ringde jag 112 och berättade att en människa, min mamma alltså, var kvar i byggnaden, säger Kicki Szabo till Nyheter Idag.

Efter drygt en och en halv timme fick Katalin till slut lämna källaren. Hon blev eskorterad av polis en bra bit ifrån centralen. Möjligen har polisen hittat ett föremål som de misstänker kan vara en bomb.

– Jag fick höra att de har skjutit och det har hörts höga smällar. Polisen har varnat för att det kommer ytterligare en hög smäll.

Trots den stora dramatiken tar Katalin det hela med ro.

– Jag tror det har lugnat ner sig lite nu eftersom de fick tid över att komma och hämta mig, säger hon.

Nyheter Idag söker polisen i Malmö med anledning av händelserna på centralstationen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag