KD bekräftar: M informerades i förväg om Busch Thors SD-utspel

Foto: Nyheter Idag samt Pressbild
  • Torsdag 21 mar 2019 2019-03-21
E-post 209

Moderaterna fick information i förväg om KD-utspelet där Ebba Busch Thor öppnar dörren för samtal och samarbete med Sverigedemokraterna. Det bekräftar partiets policyansvarige Johan Ingerö för Nyheter Idag. – Vad vi säger oss emellan stannar oss emellan, säger han angående kontakten med M.

Dagens besked att Kristdemokraterna öppnar dörren för samtal och eventuella former av samarbete med Sverigedemokraterna har väckt hård kritik från andra riksdagspartier. Men från Moderaterna har det varit förhållandevis milda tongångar. I en intervju med Aftonbladet säger M-gruppledaren Tobias Billström att det ”i dagsläget” inte finns anledning att öppna dörren för SD-samarbete.

Däremot informerades Moderaterna i förväg om Ebba Busch Thors utspel. Det bekräftar Kristdemokraternas policyansvarige Johan Ingerö för Nyheter Idag.

– De var förvarnade, absolut, säger Ingerö till Nyheter Idag.


LYSSNA: Ingerö om beslutet att öppna dörren till SD

– Igår uteslöt de Fidesz – Idag öppnar de dörren för SD
– Moderaterna var informerade om dagens SD-besked
– ”Även från liberaler finns en påtaglig lättnad”
– ”Vi står för vad vi säger och menar vad vi säger”

Bli PLUS-medlem och lyssna på hela samtalet med KD:s policyansvarige Johan Ingerö – Bara på Nyheter Idag!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag