KD i Stockholm vill beslagta jihadisters pass och återkalla deras medborgarskap

KD i Stockholm vill slänga ut terroristerna i stället för att ta emot dem. Foto: Wikipedia / Pressbild
  • Fredag 22 maj 2015 2015-05-22
E-post 44730

STOCKHOLM Kristdemokraterna är inte nöjda med Stockholms nya strategi mot återvändande terrorister. I stället vill man beslagta deras medborgarskap och kasta ut dem ur landet.

Stockholms rödgrönrosa styre har stött på massiv kritik efter att man beslutat att bland annat hjälpa återvändande Daeshterrorister med både jobb och bostad.

Nu presenterar Kristdemokraterna i Stockholms stad i stället ett alternativ. I en debattartikel i Svenska Dagbladet skriver Erik Slottner och Caroline Szyber att Sverige på en nationell nivå bör stoppa så kallade hatpredikanter redan vid gränsen, och att polis i samarbete med en rad andra instanser bör arbeta för att avradikalisera ungdomar som riskerar att ta steget från fritidsgården till islamistiskt korståg i Irak och Syrien.

– En viktig åtgärd är att stoppa hatpredikanter vid gränsen. Sverige har vid flera tillfällen släppt in extremister som talar för stening och mot homosexualitet. Detta är oacceptabelt och något vi har fått internationell kritik för, skriver de båda politikerna i SvD.

Beslagta pass och återta medborgarskap

Erik och Caroline skriver att de även vill se över möjligheten att temporärt beslagta pass för folk som bedöms vilja åka på jihadresor. Så nämns också nödvändigheten att utreda huruvida Sverige, likt exempelvis Storbritannien, i framtiden ska kunna återkalla medborgarskapet för terrorister med dubbelt medborgarskap.

Utöver de konkreta metoderna för att motverka att individer boende i Sverige reser till Mellanöstern för att mörda vill man även se en faktisk handlingsplan specifikt inriktad på problemet med våldsbejakande islamistisk extremism.

– Det får vara slut på naiviteten och konflikträdslan. Vi kan inte agera undfallande och räddhågset inför personer och organisationer som är beredda att gå hur långt som helst för att underminera demokratin, motarbeta mänskliga rättigheter och kränka människovärdet, avslutar de båda kristdemokraterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag