KD-politikern efter sin coronakamp: ”Må Gud hjälpa vårdpersonalen i hela världen”

Foto: Pressbild
  • Måndag 20 apr 2020 2020-04-20
E-post 623

BOTKYRKA Aday Bethkinne, lokalpolitiker för Kristdemokraterna i Botkyrka kommun söder om Stockholm, berättar i ett inlägg på Facebook om hur han den senaste tiden kämpat med coronaviruset och beskriver hur han varit väldigt sjuk. ”Nu är jag på bättringsvägen. Jag har varit väldigt trött och lagt allt åt sidan för att ge all energi åt min hälsa. Detta vidriga virus är inget skämt”, skriver Bethkinne.

Aday Bethkinne sitter i kommunfullmäktige för Kristdemokraterna i Botkyrka. Han berättar i sitt Facebookinlägg att hur han för drygt två veckor sedan började bli sjuk.

”Jag fick hög feber, frossa, kraftig huvudvärk, yrsel, illamående, förkylning, halsont och ögonsmärta. Jag har även tappat smak- och luktsinnet. Efter rekommendation av vårdguiden besökte jag sjukhuset och blodprover och coronatest utfördes”, skriver Bethkinne.

Efter tio dagars sjukdom förvärrades hans tillstånd. Bethkinne beskriver hur han fick domningar i fingrar och i fötter och väldigt svårt att andas.

”Jag kördes med ambulans till akuten där jag fick syrgas och en massa tester och blodprover togs. Jag blev inlagd på sjukhuset där jag även fick reda på att jag fått lunginflammation på grund av corona”, skriver Aday Bethkinne.

Han har legat inlagd på Huddinge sjukhus och vårdats. 27-årige Bethkinne uppger att han är på bättringsvägen men att det tagit stor kraft och att coronaviruset inte är att leka med.

”Jag har varit väldigt trött och lagt allt åt sidan för att ge all energi åt min hälsa. Detta vidriga virus är inget skämt. Den drabbar alla människor, sjuka som friska, gamla som unga”, skriver han.

Han avslutar med att rikta sig till alla de som jobbar med att vårda de som är sjuka.

”Må Gud hjälpa vårdpersonalen i hela världen som brottas med detta elände och jag hoppas att vi snart vaknar ifrån denna mardröm och tragedi. Alldeles för många människor har blivit sjuka och mist sitt liv. Jag känner personligen många som drabbats och ber för allas välmående. Ett stort tack till vårdpersonalen i Huddinge sjukhus som, trots de svåra omständigheterna, tog väl hand om mig”, skriver Bethkinne.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag