KD: Sänk dieselpriset med 9 kronor

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 14 mar 2022 2022-03-14
E-post 1003

SVERIGE Kristdemokraterna föreslår olika åtgärder för att sänka dieselpriset med 9 kronor och bensinpriset med 5 kronor, rapporterar TT.

Partiet föreslår att energiskatten för drivmedel slopas under perioden april–juni, samt en varaktigt sänkt reduktionsplikt för diesel. Därtill vill man att jord- och skogsbruket slipper koldioxidskatten på diesel under ett år.

”Det har blivit dyrt att vara svensk. De höga drivmedelspriserna slår nu stenhårt mot svenskarna. Barnfamiljer, pensionärer och människor på landsbygden som inte kan välja bort bilen får betala dyrt när priserna höjs snabbt. För företagarna, jordbrukare och skogsbrukare innebär de snabbt stigande priserna ett mycket allvarligt problem i ett redan ansträngt läge. Ett vidsträckt och glesbefolkat land som Sverige kan inte och ska inte ha världens dyraste diesel”, skriver partiledaren Ebba Busch på Facebook.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag