KD-topp åkte på bröllop med sambon – lät skattebetalarna stå för notan

Foto: Riksdagen
  • Onsdag 19 sep 2018 2018-09-19
E-post 401

SVERIGE Caroline Szyber, kristdemokratisk riksdagsledamot, åkte till ett bröllop och lät skattebetalarna betala för tåg, hotell och traktamente. Själv uppger hon att hon jobbade en av dagarna.

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten Caroline Szyber har vid tre separata tillfällen låtit skattebetalarna finansiera hennes familjs hotellkostnader vid tjänsteresor. En av dessa så kallade tjänsteresor var till ett privat bröllop där Szyber lät skattebetalarna stå för tåg, traktamente, bilersättning och taxi för henne och hennes sambo, uppger Aftonbladet.

Szybers tjänsteresa ägde rum sommaren 2015. Szyber och hennes sambo åkte med ett tåg från Stockholm på fredagen den 14 augusti och åkte till Fiskebäckskil på västkusten. På plats checkade de in på det fyrstjärniga hotellet Gullmarsstrand.

När Szyber checkade ut på söndagen landade hotellnotan på 3 200 kronor och Szyber valde att inte göra avdrag för sin sambos boende. Szyber har nu, tre år senare, betalat tillbaka sambons hotellkostnad på 800 kronor.

Szyber plockade ut traktamente för de tre dagar hon befann sig på västkusten. När Szyber får frågan av Aftonbladet om varför hon gjorde det, valde hon först att inte svara, för att 30 timmar senare meddela att hon jobbade under lördagen.

”Syftet var att som bostadspolitisk talesperson studera en lokalt omdiskuterad byggnation i Fiskebäckskil, samt inför ett medborgarmöte höra mer om hur lokalbefolkningen och verksamheter på orten kan påverkas av dylika byggprojekt och debatter. Även genomföra ett besök på plats på Utsiktsberget Grundsund och Skaftö”, skriver Szyber i ett mejl till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag