KD-toppen vill ha ett generellt porrförbud: ”Det är sexualiserat våld”

Snart kan det vara färdigtittat på Samson Biceps om Forslund Mustaniemi får bestämma. Bilden är ett montage. Foto: Faksimil SVT / Youtube.
  • Onsdag 19 okt 2016 2016-10-19
E-post 246

SVERIGE Ett totalstopp för porrsurfande kan bli verklighet i Sverige om KD-toppen Marie-Louise Forslund Mustaniemi får som hon vill. I SVT Aktuellt förklarade hon att porren är så pass skadlig att staten nu måste ingripa. – Det är sexualiserat våld, sade hon.

Brukar du sitta vid datorn med toarullen bredvid tangentbordet och klicka in dig på sajter med ”xxx” i adressfältet? Då får du allt passa på medan det ännu går. Om Marie-Louise Forslund Mustaniemi, ledamot i Kristdemokraternas partistyrelse, får som hon vill kommer snart ett statligt filter sätta stopp för porrsurfandet.

Det förklarade hon i SVT Aktuellt på tisdagen där hon mötte Göteborgspostens ledarskribent Aleksandra Boscanin i debatt.

– Vi anser att det är kvinnoförnedrande. Porr är inte sex, sade Forslund Mustaniemi.

Argumentet från KD-toppen var att barn kan komma att skadas av att ha tillgång till porr över internet. Och lösningen skulle då vara ett statligt filter som påverkar alla människor med en internetuppkoppling. Och i debatten påpekade också Boscanin att förslaget från Kristdemokraterna i grunden handlar om att porr generellt bör förbjudas.

– Jag tycker det är en förkastlig kvinnosyn att säga att all porr per automatik skulle vara kvinnoförnedrande. Ja, det finns porr som är kvinnoförnedrande och så finns det porr som är det rakt motsatta och så finns det saker däremellan. All porr är inte likadan. Men att utgå ifrån att all porr skulle vara kvinnoförnedrande, det är ju att klappa kvinnor på huvudet och säga att dom inte vet sitt eget bästa.

– Det finns ju kvinnor som tycker om att titta på porr också, poängterade Boscanin.

Men Forslund Mustaniemi stod på sig om att det behövs ett statligt agerande för att få bort porren. Hon menade att det finns en koppling mellan porr och våldet i samhället.

– Det är det som vi vill begränsa, när forskningen visar att det är skadligt då måste vi göra någonting, då måste vi agera.

– Det är sexualiserat våld, poängterade hon.

Nedan ser du ett förspel i en klassisk svensk porrscen, något som i framtiden kan bli förbjudet att titta på om Kristdemokraterna får som de vill.

Ska porr förbjudas?
683 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag