KDU: Byt namn på gatan vid ryska ambassaden

Nike Örbrink. Foto: Pressbild KDU
  • Måndag 7 mar 2022 2022-03-07
E-post 813

STOCKHOLM Kristdemokratiska ungdomsförbundet vill byta namn på gatan vid Rysslands ambassad i Stockholm – till Zelenskyjgatan. Detta som ett sätt att visa stöd för Ukraina.

Gatan där ryska ambassaden ligger heter för nuvarande Gjörwellsgatan. KDU har skickat in ett medborgarförslag till Stockholms stad om att döpa om den till Zelenskyjgatan, efter Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

– Vi tycker att det är ett enkelt men symboliskt sätt att visa att Stockholm och Sverige sluter upp bakom Ukraina, säger KDU:s förbundsordförande Nike Örbrink till Expressen.

– Sedan finns det ju också en tillfredsställelse i vetskapen om att Rysslands ambassadör skulle få tvingas bjuda in gäster till en adress uppkallad efter presidenten i landet som Vladimir Putin bedriver ett brutalt anfallskrig emot.

– Ambassaden är en förlängd arm av regimen och där tycker jag att vi som stockholmare ska kunna visa motstånd, säger Nike Örbrink.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag