KDU-topp pudlar: Kallade Stockholm Pride för ”perversa veckan”

Kallade Stockholm Pride för "perversa veckan". Foto: Wikipedia samt Twitter
  • Tisdag 1 aug 2017 2017-08-01
E-post 884

STOCKHOLM ”Ser i sociala medier att perversa veckan dragit igång i Stockholm”, twittrade KDU-toppen Adam Davidsson om Stockholm Pride. Efter att tweeten uppmärksammats har Davidsson raderat tweeten och bett om ursäkt.

KDU-toppen Adam Davidsson, styrelseledamot i Kristdemokraternas ungdomsförbund, noterade i sitt flöde att Stockholm Pride pågår. ”Ser i sociala medier att perversa veckan dragit igång i Stockholm. Finns det nåt slags filter för att förskonas från uppdateringar därifrån?”, frågade han retoriskt på Twitter.

Den tweeten fick snabbt uppmärksamhet och när Dagens Nyheter kontaktar KDU-ordföranden Christian Carlsson är tongångarna det rakt motsatta.

– Det där är ett nedsättande uttalande som inte är rättvisande och ingenting som vi står bakom, säger han till DN.

Senare har även Davidsson själv backat från sin tweet, som nu är raderad. ”Jag är ledsen om någon blev sårad eller kände sig nedvärderad av gårdagens tweet. Det var verkligen inte min mening”, skriver han senare.

Stockholm Pride pågår i en vecka där sexuella minoriteter uppmärksammas på olika sätt. Under veckan kan besökare exempelvis ta del av ”kinkykvarteret” där avancerade sexlekar med rep, läder och smisk förekommer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag