Kent Ekeroth petas från SD:s riksdagslista: ”Menar de att varje person på listan har större stöd än vad jag har?”

Kent Ekeroth (SD). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 22 feb 2018 2018-02-22
E-post 225

STOCKHOLM Kent Ekeroth petas från Sverigedemokraternas riksdagslista. Åtminstone om valberedningens förslag går igenom.
– Det är förvånande. Jag fick inte någon motivering till det hela. Frågan är vem valberedningen lyssnat på: partiets medlemmar eller på partiledningen, säger Kent Ekeroth. 

Kent Ekeroth kommer inte vara med i valberedningens förslag på riksdagslista för Sverigedemokraterna. Det uppger Samnytt.

Listan ska fastställas den 16-18 mars på partiets valkonferens.

Ekeroth har dock fortfarande en chans att hamna på en riksdagslista förutsatt att medlemmarna på valkonferensen går emot valberedningens förslag.

Ekeroth kommenterar att han petats, till Samnytt.

– Det är förvånande. Jag fick inte någon motivering till det hela. Frågan är vem valberedningen lyssnat på: partiets medlemmar eller på partiledningen. Valberedningen ska ju sätta en lista med 73 namn – menar de då alltså att varje person på den listan har större stöd i partiet än vad jag har?

Kent Ekeroth tvivlar på att han blir petad för sina insatser i riksdagen, där han säger sig veta att alla är eniga om att han ska ha gjort ett bra jobb där. Trots Ekeroths uppfattning om medlmmarnas uppskattning inför hans partiarbete, ska inget partidistrikt ha nominerat honom. Det uppger valberedningens ordförande Michael Rosenberg för Nyheter Idag.

– Jag kan bekräfta att Kent Ekeroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan. Inför beredningen har vi bett samtliga partidistrikt inkomma med nomineringar och inget har föreslagit Kent Ekeroth, skriver Michael Rosenberg i en kommentar till Nyheter Idag. 

Nyheter Idag söker Kent Ekeroth  för en kommentar. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag