Khavari tänker stoppa afghanutvisningarna: ”Vi har hela Europa med oss”

Foto: Twitter Fatemeh Khavari kommenterar på Twitter
  • Söndag 18 feb 2018 2018-02-18
E-post 2136

STOCKHOLM På söndagen arrangerades en manifestation på Sergels torg mot att personer utan asylskäl avvisas till Afghanistan. – Vi har nu hela Europa med oss för att stoppa utvisningarna till Afghanistan. Mer än 800 personer var med oss och krävde att utvisningarna stoppas, sade Fatemeh Khavari, talesperson för Ung i Sverige.

LÄS ÄVEN: Fatemeh Khavari: ”Alla dör psykiskt” – erkänner att utvisade afghaner inte dödas

Flera hundra åskådare hade samlats för att lyssna när bland annat advokaten Emilie Hillert, specialist på migrationsärenden, och Fatemeh Khavari talade. Enligt Fatemeh Khavari så är situationen i Afghanistan allvarlig.

– Rädda barnen stänger nu ner sin verksamhet i Afghanistan och svenska ambassaden kallar hem personal. Vi vet vad vi har flytt ifrån, det urskillningslösa våldet som håller civilbefolkningen i skräck varje dag sade hon till SVT och fortsatte:

– Därför ska vi tillsammans med övriga Europa stoppa utvisningarna.

Efter demonstrationen kommenterade Khavari på Twitter: ”Vi har nu hela Europa med oss för att Stoppa utvisningarna till Afghanistan!Mer än 800 personer var med oss och krävde att utvisningarna stoppas!

Migrationsverkets bedömning är tvärtemot Khavaris. Att det fortsatt går att utvisa till Afghanistan. I en rättslig kommentar från 31 januari skriver man: ”Kabul kan fortfarande betraktas som ett relevant och rimligt inre flyktalternativ […] Det föreligger inget generellt hinder mot att verkställa lagakraftvunna avvisnings- och utvisningsbeslut till eller via Kabul.

Protester hölls samtidigt i flera länder och i flera svenska städer.

Stopp för utvisningar till Afghanistan?
6835 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag