Kille från HVB-hem gripen för rånturné: ”Pratar dålig svenska”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 15 sep 2017 2017-09-15
E-post 1228

STOCKHOLM Ett rån och senare ett rånförsök kopplas till en kille boende på HVB-hem. En poliskälla uppger att misstänkta gärningsmannen troligen är en ur gruppen ensamkommande, men oklart från vilket land.

Klockan 03.10 larmas polis till en bensinstation i Valsta i norra Stockholm. Där hotar en person med ett pistolliknande föremål och får med sig en mobiltelefon. Sedan lämnar gärningsmannen platsen på en vit cykel. Ingen skadas, men personal på bensinstationen är chockade.

Klockan 08.32 är det dags igen. Nu försöker en gärningsman beväpnad med pistol och kniv råna en matvarubutik i Norrviken. Under det rånförsöket slår gärningsmannen en person i ansiktet så att blodvite uppstår. En poliskälla berättar för Nyheter Idag att de bägge händelserna sätts i samband och att det finns misstanke om att det är samma gärningsman, bland annat då signalementsuppgifter är samstämmiga.

Vid lunchtid på fredagen grips också en misstänkt gärningsman i närheten av ett HVB-hem i Märsta.

– Det togs en pistol och en kniv från honom när han greps. Det är oklart om pistolen är riktig, säger källan inom Stockholmspolisen.

Källan vet inte bakgrunden på personen eller om han förekommer tidigare i belastningsregistret.

– En kille född 2000, pratar dålig svenska och bor på HVB-hem. Min bild är att det är någon form av ensamkommande, oklart vilket land.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag