Kille löpte amok på HVB-hem – greps efter vild flykt

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 19 okt 2018 2018-10-19
E-post 115

HALLSTAHAMMAR Gärningsmannen i 18-årsåldern gick bärsärkagång på ett HVB-hem i Hallstahammar och körde sedan därifrån i en stulen bil. Efter att han krockat och bytt bilar ett antal gånger fick polisen stopp på honom.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen fick polisen larmet om att en kille, som inte fyllt 18 år, av någon anledning höll på att slå sönder ett HVB-hem i Hallstahammars kommun. Personalen på plats backade ut från boendet medan den unga mannen gick loss på inredningen.

Gärningsmannen lämnar platsen i en stulen bil. I en korsning är han nära att krocka med en annan bil och kör av vägen. När den andra föraren går fram för att se hur det gick blir han knivhotad av gärningsmannen och avtvingad sin bil.

Killen kör vidare men kommer inte särskilt långt. Han får problem med fordonet och stannar ett stycke bort. Han försöker då stoppa andra bilar som kommer körande på vägen, och han lyckas åka med i några kilometer till en annan plats där han återigen försöker stoppa bilar. Då kan han dock gripas av polisen.

Killen är nu anhållen och misstänkt för en rad brott som skadegörelse, vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

– Han lyckas samla på sig ganska bra med grejer där på ungefär en timme, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Han vill dock inte gå ut med information om gärningsmannens medborgarskap i nuläget.

Läs även: Kvinnor på rymmen bad afrikaner om hjälp – slutade med misstänkt våldtäkt

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag