Kinberg Batra: DÖ är upphävd

Foto: Per Pettersson/Creative Commons
  • Fredag 9 okt 2015 2015-10-09
E-post 576

POLITIK. Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra meddelade vid en pressträff ikväll att Decemberöverenskommelsen är upplöst.

”Med anledning av Kristdemokraternas beslut, på rikstinget i Västerås, där partiet fattat beslut om att lämna Decemberöverenskommelsen konstaterar Anna Kinberg Batra att överenskommelsen nu är upphävd”, skriver Moderaterna på sin hemsida.

Nu ska alliansens partiledare samlas för överläggningar kring hur de fyra partierna ska gå vidare. På en direkt fråga om det kan bli aktuellt att fälla regeringen säger Kinberg Batra att det inte är omöjligt.

– Oppositionen ska alltid vara beredd att leda landet, säger hon enligt Aftonbladet.

Nästa helg håller Moderaterna sin partikongress. Kravet från partiets gräsrötter att överge samarbetet med den rödgröna regeringen har den senaste tiden tilltagit i styrka och sedan flera veckor tillbaka har motionerna om att skrota DÖ strömmat in.

Efter att Kristdemokraternas partistyrelse idag med förkrossande marginal kördes över av ombuden på rikstinget har M-ledningen valt att ge upp striden redan innan den egna kongressen.

– Jag konstaterar att överenskommelsen är upphävd i och med Kristdemokraternas beslut, säger Kinberg Batra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag