Kinberg Batra kan vara på väg bort som partiledare

Anna Kinberg Batra. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 30 maj 2017 2017-05-30
E-post 362

STOCKHOLM ”Hon funkar inte längre. Hon har blivit ett stort sänke för partiet i Stockholm”, säger en partiföreträdare i Moderaterna till Dagens Industri om den egna partiledaren Anna Kinberg Batra. Nu är missnöjet internt i partiet så stort att Kinberg Batra kan vara på väg bort som partiledare, berättar tidningen.

Moderaternas kräftgång i opinionen ser ut att fortsätta. Enligt flera opinionsmätningar kan Centerpartiet vara på väg att gå om Moderaterna. Ovanpå allt rapporterar Dagens Industri att en intern opinionsmätning, som tidningen inte fått bekräftad, visar på nya skräcksiffror för partiets väljarstöd.

Enligt tidningen är missnöjet som störst bland Stockholmsmoderater och flera av varandra oberoende källor inom partiet uppger för tidningen att de bedömer att Kinberg Batra kommer tvingas avgå.

– Hon funkar inte längre. Hon har blivit ett stort sänke för partiet i Stockholm, säger en partiföreträdare till tidningen.

Nyheten har snabbt blivit en snackis och Marcus Oscarsson på TV4 pekar på en mätning från SCB som kommer på torsdag. Enligt Oscarsson kan SCB-mätningen visa på ett extra allvarligt läge för Moderaterna i svensk väljaropinion.

”Till skillnad från övriga mätningar som kommer varje månad kommer SCB bara två ggr per år vilket innebär att allt pekar på att det blir ett extra stort ras i SCB jämfört med senaste SCB-mätningen som genomfördes när M låg mycket högre i opinionen. Då fick M hela 22,8%”, konstaterar Oscarsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag