Kinberg Batra stänger dörren för SD-samarbete

Anna Kinberg Batra. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 24 Nov 2016 2016-11-24
E-post 1699

STOCKHOLM De väljare som hoppas på ett samarbete mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna har anledning att känna sig besvikna. Enligt Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra kommer det inte bli aktuellt. – Jag vill inte inleda samarbete med Sverigedemokraterna, säger hon i partiledardebatten hos TV4.

Flera opinionsmätningar talar för att Alliansen inte kommer kunna regera i majoritet efter nästa val. Likadant ser det ut för det rödgröna blocket då Sverigedemokraterna väntas utöka sin vågmästarställning ytterligare. För att få till en stabil regering krävs antingen att Moderaterna söker samarbete med Sverigedemokraterna eller att de inleder ett blocköverskridande samarbete.

Men under en partiledardebatt i TV4 på torsdagskvällen stängde Anna Kinberg Batra dörren för ett eventuellt framtida samarbete med Sverigedemokraterna.

– Jag vill inte inleda samarbete med Sverigedemokraterna. Det finns många skäl att inte regera med dem, säger hon.

Löfven om SD: ”Nolltoleransen fungerar inte”

Tidigare idag kunde Nyheter Idag berätta att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth under natten mot onsdagen varit inblandad i ett slagsmål utanför en nattklubb i Stockholm. Som en följd har Ekeroth blivit polisanmäld för misshandel, men själv menar Ekeroth att han agerat i självförsvar.

Detta kommenterade bland annat statsminister Stefan Löfven till Aftonbladets reporter Anette Holmqvist, som var på plats innan debatten.

– Det där med Kent Ekeroth får SD hantera, men Jimmie Åkesson har pratat så många år om nolltolerans – det fungerar uppenbarligen inte, ska Löfven ha sagt om Ekeroths senaste affär.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag