Kirurg glömde nål och tråd i kvinna – kände smärta i elva år

Genrebild Foto: Flickr
  • Torsdag 27 apr 2023 2023-04-27
E-post 0

I elva år kände den colombianska fyrbarnsmamman María Aderlinda Forero, 39, en allvarlig smärta som läkarna inte kunde hitta någon förklaring till. Till slut visade det sig att en kirurg hade glömt nål och tråd inuti henne, rapporterar Metro UK.

Det var efter en operation på hennes äggledare i samband födseln av hennes fjärde barn som den colombianskans problem började.

Dagarna därpå kände hon en mycket stor smärta och fick smärtlindrande medicin utskrivet. Vid ett inledande skede trodde hon att smärtan härstammade från födseln, men hennes symtom blev bara värre och värre vilket fick läkarna att skriva ut ännu starkare mediciner.

Enligt María – som bor i byn San Isidiro utanför storstaden Medellín – ska smärtan ha varit så stor att hon ofta hade svårt att somna om eller röra på sig. Den ledde också till att hennes liv vändes uppochned samt tvingade henne till flera jobbyten.

Till slut uppdagades källan till fyrbarnsmammans smärta, då en ultraljudsundersökning i november 2022 visade att kirurgen som opererat henne elva år tidigare hade glömt nål och tråd inuti henne.

– Han berättade för mig att under operationen lämnade de mig med nål och tråd. Jag kunde inte tro att det var sant, säger hon till den colombianska tidningen Semana enligt Metro UK.

Konfronterad med upptäckten svarade kirurgen som opererade hennes äggledare att det inte var hans fel och att hon kanske hade svalt föremålen.

María Aderlinda Forero ska nu genomgå en ny operation för att avlägsna föremålen från hennes kropp. Operationen anses riskabel med tanke på hur länge de funnits inuti henne.

Det är emellertid viktigt att ta bort objekten då okända föremål i kroppen kan orsaka allvarliga komplikationer – däribland cancer.

Läs även: Knarkande kirurg döms till flera års fängelse

Läs även: Kirurg signerade organ på patienter

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag