Kjell Bergqvist och andra kändisar i upprop: ”VAD SOM HELST MEN ALDRIG SD !”

Kjell Bergqvist. Foto: Frankie Fouganthin
  • Måndag 27 aug 2018 2018-08-27
E-post 2792

SVERIGE Kjell Bergqvist och en rad andra kändisar har inför valet skrivit under ett upprop mot Sverigedemokraterna. ”VAD SOM HELST MEN ALDRIG SD !” är parollen som över 30 000 personer uppges ställa sig bakom.

Det är på Kjell Bergqvists Facebooksida som en lång lista med kändisnamn har publicerats. ”Vi står upp för MÅNGFALD och ALLA MÄNNISKORS LIKA VÄRDE” står det samt att demokrati är ”det dyrbaraste vi har”. Slutsatsen blir att kändisarna står upp för ”VAD SOM HELST MEN ALDRIG SD !”.

Lisa Nilsson, Tommy Körberg, Börje Salming, ”Öss Nujen” [sic!], Jan Scherman och flera andra någorlunda kända personer figurerar på listan, som sägs innehålla över 30 000 namn till. Listan ska uppdateras vartefter.

”Vem vill du bara [sic!] i historieskrivningen ? Den som stod upp för demokratin och allas lika värde eller den som stod bredvid och tittade på ?”, står det slutligen i inlägget som är undertecknat av skådespelarens fru Karin Bergqvist.

Även inför valet 2014 uppmanade Kjell Bergqvist svenska folket att inte rösta på Sverigedemokraterna – själv röstade han på Feministiskt initiativ. Skådespelaren är förutom de många rollerna också känd för ett tv-framträdande där han kallade journalisten Tom Hjelte ”nån jävla importerad kinesisk skvallerkärring”. Se klippet nedan:

Läs även: Kjell Bergqvist – från rasist till feminist

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag