Klarade sig med hårsmån från att bli knivmördad efter rånöverfall i Norrköping

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 20 feb 2018 2018-02-20
E-post 883

På lördagskvällen blev en man i 40-årsåldern utsatt för ett brutalt mord- och rånförsök i Norrköping. Mannen hade änglavakt – en av rånarna stack honom med kniv men en tjock jacka stoppade upp det mesta. – Jag fick en liten rispa i huden. Strax under hjärtat, säger mannen till Nyheter Idag.

Knivattacken skedde under ett rånförsök vid det gamla lasarettsområdet, strax söder om Norrköpings stadskärna. Något som Norrköpings Tidningar var först med att berätta om. Nyheter Idag har intervjuat brottsoffret, en man i 40-årsåldern.

Klockan var ungefär halv sju på lördagskvällen och mannen hade hämtat ut två paket från en butik med uthämtningsservice och var på väg hem via en matbutik.

– Jag skulle gena mellan två hus. När jag kommer runt ett hörn står två killar. De säger något. Men jag har hörlurar så jag hör inte vad de säger och tar ur den ena hörluren. Då smäller det. Den ena killen slår mot huvudet, säger mannen som får upp ena handen och delvis parerar slaget så det tar i tinningen.

I samband med detta så åker hans glasögon av. Situationen går från dålig till kritisk på något ögonblick när den andre brottslingen går till attack.

– Han har en kniv i handen och stöter till mot mig. Den andra killen börjar då skrika på sin kompis på nåt språk jag inte förstår och de springer därifrån, säger mannen som klarade sig från att bli knivhuggen allvarligt.

– Efteråt så märker jag att jag har hål i jackan, och i tröjan och en liten rispa i huden. Det var i bröstkorgen strax under hjärtat. Inget bra ställe att bli knivhuggen på, säger mannen. Han hade en tjock jacka på sig vid tillfället som tog upp mycket av knivsticket.

– På något sätt så går den inte igenom.

Polisen i Norrköping har rubricerat attacken som ett rånförsök.

– Jag skulle säga att det är en tillfällighet att jag inte blir svårt skadad, säger mannen som beskriver mannen som högg honom som cirka 170 centimeter lång med smal kroppsbyggnad, svart hår, längre upptill och snaggat på sidorna. Knivmannen ska också ha ett brett ansikte med anletsdrag som enligt offret beskrivs som afghanska och ”fårad i ansiktet”. Ålder sätter han till 20-25 år.

– Den andre har jag inget bra signalement. Han är runt 180 centimeter, har keps och mörka kläder, säger mannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag