Klart: Kent Ekeroth petas från SD:s riksdagslista: ”Kommer nog flytta från landet”

Kent Ekeroth (SD) Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 17 mar 2018 2018-03-17
E-post 252

NACKA Kent Ekeroth petas från riksdagslistan inför höstens val. Det blev klart under Sverigedemokraternas valkonferens i Elite Marina Tower i Nacka på lördagen. Nu har Ekeroth planer på att flytta från Sverige uppger Expressen.

Under förmiddagen på lördagen ställdes valberedningens förslag – utan bland annat Ekeroth och förre partiledaren och försvarsutskottsledamoten Mikael Jansson – mot en alternativ lista där båda herrarna fanns med.

Efter en omröstning så vann valberedningens förslag med 119 röster mot 52. Det hela föregicks av en debatt där bland andra partisekreteraren Richard Jomshof tog till orda.

– Man kan inte vara företrädare för Sverigedemokraterna i riksdagen om man inte förstår följande: Det är ett lagspel. Man är en del av en större helhet. Det kräver ödmjukhet, socialt samspel, sade Jomshof enligt Expressen.

Petter Nilsson från Västerbottendistriktet, som lanserade den alternativa listan, pekade på Ekeroths styrkor i sitt argument för att behålla honom och de andra.

– Vi vill tillvarata erfarenhet och kompetens utan att offra kontinuitet, sade Nilsson.

Partiledaren Jimmie Åkesson skickade en tydlig passning till Kent Ekeroth.

– I mitt perspektiv är det ett problem med enskilda kandidater som ständigt gör uttalanden eller har ett leverne där jag i intervjuer får sitta och svara på vad de sagt och gjort, sade Åkesson enligt Expressen.

Kent Ekeroth själv berättade att han övergett sin tidigare livstil, han konstaterade att han inte kan leva som en vanlig person. Numera är det hemmakvällar och Netflix som gäller.

– Jag har övergått till att leva som en munk, sade Ekeroth enligt Expressen.

Efter valkonferensens beslut om att inte välja Ekeroth till listan så kommenterade han till Expressen:

– Det är ett kapitel som avslutas och nu påbörjas ett nytt kapitel. Det är inget evighetsjobb att sitta i riksdagen.

– Jag kommer nog flytta från landet på grund av säkerhetssituationen. Även efter att jag lämnat riksdagen kvarstår hotbilden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag