Klimataktivister blockerade SVT-hus – krävde publicitet

SVT:s kontor i Malmö. Foto: Google Maps
  • Fredag 19 apr 2019 2019-04-19
E-post 714

MALMÖ På torsdagen blockerade ett 50-tal klimataktivister huvudingången till SVT-huset i Malmö. De krävde att få publicitet för sina ståndpunkter – men SVT vägrade.

P4 Malmöhus rapporterar att aktivisterna spärrade av infarten till SVT-huset med en stor banderoll, och en grupp satte sig framför huvudingången. Några limmade fast sin hand på fönstret till entrén.

Aktivisterna kom från nätverket Extinction Rebellion.

– Vi vill att Sveriges Television ska bli bättre på att göra kopplingen mellan den ekologiska krisen och hotet mot människan, och börja rapportera om hur allvarlig situationen är med hur snabbt koldioxiden ökar i atmosfären och hur snabbt avsmältningen går i Arktis, sade organisationens talesperson Jonas Linde till P4 Malmöhus.

Men aktivisterna fick inget gehör för sina krav. SVT Nyheter Skåne skriver:

”SVT Nyheter Skåne väljer att inte berätta aktivisternas syfte med manifestationen eller vilken grupp de tillhör, eftersom de lämnat ett ultimatum att inte lämna platsen förrän SVT publicerar deras ståndpunkter. SVT ger aldrig efter för den typen av påtryckningar eftersom vi värnar vårt oberoende.”

Läs även: Reporter med hijab – nu svarar SVT

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag