Klipp och klistra i SVT:s Opinion live – kortade tweet om våldtäkt så innebörden ändrades

SVT Opinion klipper i tweet
  • Lördag 17 feb 2018 2018-02-17
E-post 1858

GÖTEBORG I SVT:s Opinion Live den 15 februari debatterades om porrfilter borde införas på skolor. Under programmets gång visades kommentarer från Twitterflödet upp. Men en av kommentarerna hade SVT Opinion valt att kapa – något som gav tweeten en rakt motsatt betydelse.

Det var Twitteranvändaren @RealLarsLarsson som i en tweet till programmet skrev om porrförbud och gav en kommentar om sexuellt våld i Sverige de senaste åren: ”#opinionlive Klart vi ska ha porrfilter i skola etc, Det är porrens fel att vi fått en lavin av våldtäkter i sve. Man ser ju hur de som sluppit porrfilmer från tex, menaländer hela uppväxten har en bättre syn på kvinnor och sex.” (Mena, förkortning för Middle East, North Africa, reds anm).

Men när tweeten dök upp i Opinions Lives ”liveflöde” i rutan – då var sista meningen bortplockad.

En annan Twitteranvändare kommenterar: ”Vad sjukt. Får man verkligen göra så? De utelämnade ju sista meningen.”

@RealLarsLarsson skriver själv: ”Kan bara konstaterat att det är ”livsfarligt” att delta i debatten på svt och opinionlive, de ändrar vad man skriver i efterhand. Skickar man in ”jag är emot nazism” så kan det lika gärna bli ändrat till ”jag är nazist jag :)” sjukt.”

I programmet diskuterade handbollsspelaren Linnea Claesson frågan om porrförbud med Joakim Jardenberg, som tidigare bland annat jobbat med att utveckla Helsingborg stads internetstrategi.

Nyheter Idag söker ansvariga på Opinion Live.

Är det okej att klippa ner tweets?
9103 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag