Knark-kaos i Kungsängen: Kalaskasse med kilovis av knarkkakor konfiskerad

Polis till vänster och en bit röka till höger. Foto: Nyheter Idag samt Wikimedia Commons
  • Måndag 5 feb 2018 2018-02-05
E-post 338

STOCKHOLM Någon eller några i Kungsängen har tappat bort rejäla mängder med knark. I en påse hittades 20 kilo hash vid en idrottsplats i lördags och dagen innan påträffades även då stora mängder av något ”brunt”, uppskattningsvis ett tiotal kilo. Det bekräftar Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Mängder med narkotika har påträffats i helgen i Kungsängen. I fredags hittades stora mängder droger av skolever. Det bekräftar Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral när Nyheter Idag ringer.

– Elever har hittat sju paket utomhus. Det låg i en grop, vid en sten, nära en gångväg. Något inplastat brunt.

Men knark-kaoset i Kungsängen slutar inte där. Dagen efter, på lördagen, var det dags igen. Då påträffas en kasse med hashkakor intill en idrottsplats. Polisen uppskattar att knark-kassen vägde runt 20 kilo.

– Det ringer en anmälare och hon tror att det är en kasse med bangers eller motsvarande. När patrullen kommer dit konstateras att det är en större mängd av vad man misstänker är hash. Det tas i beslag.

Gatupriset för en femma röka ligger på ungefär 500 kronor, alltså motsvarande 100 kronor per gram. Det betyder att 20 kilo hash har ett gatuvärde om ungefär två miljoner kronor.

– Den som har lagt det där får gärna vända sig till polisen, säger Sven-Erik Olsson som lovar att om så sker kommer polisen ”vidta erforderliga åtgärder”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag