Kniv-jihadisterna höll blodig predikan på arabiska vid altaret i den katolska kyrkan – Filmade avrättningen

Till vänster: Prästen Jacques Hamel. Till höger: Gärningsmannen Adel Kermiche.
  • Onsdag 27 jul 2016 2016-07-27
E-post

FRANKRIKE De två förövarna i gisslandramat där en 84-årig präst fick sin hals avskuren är identifierade av fransk polis. Det rör sig om två unga män, den ena i 19-års åldern och den andra uppges vara minderårig.

19-åringen heter Adel Kermiche, född i Algeriet. Den minderåriga kumpanens namn har myndigheterna ej publicerat. De två förövarna tvingade den 84-åriga prästen Jacques Hamel att gå ner på knä innan de mördade honom. Avrättningen spelades in på video av männen, ett agerande som påminner om de propagandavideor med avrättningar ISIS gjort sig kända för de gångna åren.

Blodig predikan på arabiska vid altaret

De två unga gärningsmännen var utrustade med kniv samt pistol och en bombattrapp. Efter avrättningen utförde de två jihadisterna en predikan på arabiska vid kyrkans altare. Detta rapporterar The Independent.

En av nunnorna i kyrkan lyckades fly och larma polisen.

– De såg mig inte fly, de var upptagna med sina knivar. De filmade sig själva när de predikade på arabiska framför altaret. Det var en mardröm, berättar syster Danielle.

Adel Kermiches familj hade redan innan varnat franska myndigheter om sonens radikalisering. Adel arresterades 2015 då han försökte ta sig till Syrien. I mars 2016 arresterades Adel misstänkt för förberedelse till terrorism. Sedan dess har den unge jihadisten bevakats med fotboja.

Franska myndigheter har bråda tider då över 10000 radikaliserade individer bevakas. Dessa individer betraktas av myndigheterna som hot mot nationens säkerhet. De uppgifterna rapporterar CNN.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag