Knivattack mot polis i Göteborg: ”Oförsvarbart”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 20 Dec 2020 2020-12-20
E-post 1143

GÖTEBORG En polisman blev vid elvatiden på lördagskvällen knivskuren under en insats mot en fest i en lokal i Göteborg. Polismannen befinner sig fortfarande på sjukhus och hans läge betecknas som allvarligt men stabilt.

En polis blev knivskuren sent på lördagskvällen under en polisinsats på Hisingen i Göteborg, meddelar polisen på sin hemsida.

Insatsen skedde efter att polisen blivit larmad om ett bråk som uppstått i en lokal där det pågått en fest. Även ambulans anlände till platsen och omhändertog en person som blivit ”lätt knivskuren” och skadat sitt huvud.

Enligt polisen ska cirka 50-60 personer funnits på plats men de flesta ska ha försvunnit från platsen efter polisens ankomst.

Under insatsen gick en polisman fram för att avstyra ett bråk mellan några av de kvarvarande varpå en man attackerar honom med kniv och skär honom en eller två gånger i underarm/arna. Polismannen blev omedelbart omhändertagen av ambulans medan gärningsmannen blev gripen av övriga poliser som dessutom beslagtar en kniv.

När Nyheter Idag kontaktar polisen på söndagsmorgonen uppger Stefan Gustavsson, presstalesperson på polisregion Väst, att polismannen fortfarande befinner sig på sjukhus. Hans tillstånd betecknas som allvarligt men stabilt.

Regionpolischef Klas Johansson kommenterar även han händelsen på polisens hemsida:

”Att ge sig på en polis som gör sitt jobb är oförsvarbart. Det gör mig uppriktigt förbannad och mycket illa berörd.

En av våra poliser blev knivskuren i armen i samband med ett ingripande på Hisingen i går kväll. Han opererades under natten och läget är nu stabilt, tack och lov. Gärningsmannen är gripen och anhållen och de kollegor som var på platsen har tagits om hand och fått stöd för att bearbeta händelsen.

Mina varmaste tankar går till vår kollega och hans närmaste. Detta är inget man ska behöva uppleva på sitt arbete, oavsett vilket yrke man har valt. Vi finns till för att upprätthålla ordning och säkerhet i samhället och det ska vi kunna göra utan att bli angripna eller skadade. Jag vet att vårt yrke är förenat med risker. Ändå blir jag oerhört illa berörd och rent ut sagt förbannad när någon ger dig på en polisanställd.”

Gärningsmannen är fortfarande anhållen av polis. Brottsrubriceringen har dock ändrats från försök till mord till grov misshandel efter bedömning av åklagare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag