Knivattack vid ”Apberget” i Östersund efter ungdomsbråk

Foto: Google Maps
  • Tisdag 31 jul 2018 2018-07-31
E-post 84

På söndagen skars en man i axeln efter bråk mellan ungdomsgäng på busstorget i centrala Östersund, vid den trappavsats som i folkmun kallas ”Apberget”. Något som både P4 Jämtland och Östersunds-Posten rapporterat om.

Vid halvsjutiden fick polisen Norr in flera samtal om störningar vid busstorget i centrala Östersund. Något samtal handlade om en man som gick omkring med en kniv. En annan inringare meddelade att det var bråk mellan ungdomar.

När polis kom till platsen visade det sig att en man hade blivit knivstucken i axeln. Han fördes till sjukhus med ej livshotande skador. Skadorna var så pass lindriga att han kunde höras inledningsvis på plats av polis, uppger polisen till Nyheter Idag.

Polisen förhörde ungdomarna på plats, därefter upprättades en polisanmälan om grov misshandel.

Det hela utspelade sig på en avsats vid busstorget som i folkmun kallas ”Apberget” där det enligt flera källor under en längre tid har bedrivits droghandel mer eller mindre öppet och är en plats där ungdomsgäng, ofta bestående av ensamkommande barn, samlas.

Lokaltidningen Östersunds-Posten har tidigare skrivit om hur polisen och Östersunds kommun gjort insatser för att komma tillrätta med problemen. Men enligt Nyheter Idags källor finns problemen fortfarande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag