Knivbeväpnad bilförare körde in i demonstration – Släpps efter förhör

Polismän i tjänst. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 13 jun 2017 2017-06-13
E-post 461

MALMÖ En knivbeväpnad, 22-årig, bilförare, körde in i en demonstration, mejade ner skyltar och pepparsprayade demonstranter. Efter förhör med polisen släpptes han ut i friheten igen. – Det är fullständigt fantastiskt att han släpps, säger den före detta överåklagaren Sven Erik Alhem. 

En knivbeväpnad man i Malmö körde in i en demonstration utanför migrationsverket i söndags den 11 juni.

Föraren, en 22-årig man, har under lång tid terroriserat demonstranter utanför migrationsverket i Malmö genom att bland annat meja ner skyltar vid demonstrationen. Det rapporterar Lokaltidningen.

Vid 22:30-tiden i söndags dök mannen upp igen och orsakade kaos. Enligt Lars Förstell, pressinformatör vid Malmöpolisen, ska bilföraren ha kört över en gräsmatta, kört ner plakat och därefter krockat in i ett träd. Inte nog med det ska han även ha attackerat demonstranter.

– Han sprutade också pepparspray på flera av demonstranterna, säger Lars Förstell som är pressinformatör vid Malmöpolisen till lokaltidningen.

Mannen var beväpnad med två knivar och på den vita Volvo 740, som han använde för att störa de som nyttjade den svenska demonstrationsfriheten, fanns en stor nazistsymbol, enligt Förstell.

Trots att mannen var knivbeväpnad och flertalet gånger saboterat en demonstration släpptes han efter förhör, något som fascinerar den före detta åklagaren Sven-Erik Almhem.

– Det är fullständigt fantastiskt att han släpps. Det här är inte stundens ingivelse utan något planerat. Det måste göras en mycket, mycket grundlig riskbedömning innan han släpps ut, och det är inget som man gör på några timmar, säger Sven-Erik Alhem till lokaltidningen.

Enligt Alhem ökar risken för att något allvarligare ska ske om mannen släpps ut i friheten så fort.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag