Knivdåd vid skolturnering i brännboll – elever allvarligt skadade

Bild: Flickr
  • Tisdag 11 jun 2019 2019-06-11
E-post 616

LJUNGBY Två gymnasieelever knivskars svårt på måndagen under en brännbollsturnering som anordnades av skolan. Fyra personer greps under natten misstänkta för mordförsök, och ingen av dem var elev på skolan enligt polis.

Två elever vid på Sunnerbogymnasiet i Ljungby skadades allvarligt i ett knivdåd under en brännbollsturnering på måndagen, rapporterar SVT.

Den årliga turneringen ”vinbrännbollen” anordnas för avgångselever vid gymnasiet, och hundratals ungdomar hade samlats när bråk uppstod och två ungdomar blev svårt knivskurna.

– Vi larmas till en plats där två personer uppges ha blivit misshandlade. De förs med ambulans till sjukhus omgående, sade polisens informatör Filip Annas till SVT på måndagskvällen.

Läs även: Knivbeväpnade barn på mellanstadieskola i Gislaved

De två misshandlade personerna ska ha skadats allvarligt, och en av dem opererades under natten med livshotande skador. Hans tillstånd är fortfarande allvarligt men stabilt, enligt Region Kronoberg.

Under natten grep polisen fyra personer som nu sitter anhållna för mordförsök. De gripna personerna är enligt polisen inte elever på Sunnerbogymnasiet.

Efter knivdådet är stämningen på gymnasieskolan ”dämpad”, säger Jimmy Nilsson, gymnasiechef på Sunnerbogymnasiet, till SVT.

– Det är så oerhört tragiskt att studentfirandet som ska vara fyllt av glädje blir drabbat av en sådan här tragedi, säger Jimmy Nilsson.

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag