Knivdrama i Oslo idag på morgonen – Man gripen för dubbelmord

Foto: Google Maps
  • Onsdag 9 dec 2015 2015-12-09
E-post 37

OSLO En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för mord efter att två personer, en man och en kvinna, huggits ihjäl utomhus på två olika platser i Oslo idag på morgonen.

Det första larmet kom in till polisen klockan 07:38 sedan en man huggits ihjäl på Beiteveien i Osloförorten Manglerud. Mindre än en timme senare, klockan 08:21, fick polisen larm om ännu ett knivdåd, denna gång på Breigata i centrala delarna av staden där en kvinna höggs ihjäl, skriver Oslopolisen på Twitter.

Ett massivt polispådrag pågick under hela förmiddagen för att få tag på den eller de personer som låg bakom morden. Polisen kallade till presskonferens klockan tolv, men sköt upp konferensen i några minuter sedan man fått information om att en misstänkt gärningsman gripits samtidigt som pressträffen skulle starta. Den gripne mannen, som uppges vara i 50-årsåldern och är känd av polisen sedan tidigare, misstänks ligga bakom båda morden.

– Den mördade kvinnan är en norsk kvinna och mannen är en norsk man men med utländsk bakgrund, sade Grete Lien Metlid, som är chef för Oslopolisens vålds- och sexualrotel vid presskonferensen.

Hon berättade också att den gripne har någon form av relation till den mördade mannen och kvinnan, men att det inte finns något som tyder på att de mördade hade någon koppling till varandra.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag