Knivrånade först i Bålsta centrum – sen Dollarstore: Greps efter vild helikopterjakt i skogen

Poliser undersöker den misstänkta flyktbilen. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 12 jan 2018 2018-01-12
E-post 738

BRO/BÅLSTA Först larmades polis om ett rån i en butik i Bålsta centrum. En stund senare inträffar ett knivrån på Dollarstore vid E18 i Upplands Bro, nordväst om Stockholm. Efter att rånarna kört i diket utanför Dollarstore grips de efter en helikopterjakt i skogen någonstans mellan en galoppbana och väg E18.

Under fredagseftermiddagen inträffar ett rån i Bålsta centrum. En stund senare, klockan 18.18, larmas polis till Dollarstore vid E18 Upplands Bro. Där har en knivbeväpnad man tilltvingat kassan på varuhuset. Kort därefter konstateras att en bil kört av vägen och ligger i diket. Polisen misstänker att bilen använts i samband med rånet.

När Nyheter Idag anländer till platsen utanför Dollarstore står flera polisbilar parkerade intill den misstänkta flyktbilen. En helikopter surrar i luften på ett par kilometers avstånd ovanför en skog och lyser med en kraftig strålkastare mot marken. Någonstans där, mellan en galoppbana och E18, ska två personer gripits av polis. Nyheter Idag har talat med Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral som berättar om polisens insats.

–Vad som hände i Bålsta vet jag inte, men de ringde om det rånet till oss från region mitt. Det blev så att närmaste hundförare var i Bålsta, men spårade även i Upplands-Bro och hittade de här två personerna som greps då, säger Olsson.

Enligt Olsson finns det uppgifter som tyder på att det är samma gärningsmän som utfört rånet i Bålsta. När Nyheter Idag ber Olsson kolla upp vilka som greps är han hyfsat säker på att det är två män, men medger att det är svårt att avgöra det på gärningspersonernas namn. Gärningspersonerna ska emellertid vara i 25-årsåldern.

Händelsen rubriceras som rån. De misstänkta gärningsmännen greps 19.25.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag