Knivskärning, påkar och järnrör – Fem personer gripna för mordförsök

Bostäder i Tjärna Ängar. Foto: Calle Eklund / Wikimedia Commons
  • Lördag 10 Dec 2016 2016-12-10
E-post 234

BORLÄNGE Två personer knivskars natten mot lördagen och bara några timmar tidigare tvingades polis lugna ner ett 20-tal personer beväpnade med påkar och järnrör. De knivskurna har förts till sjukhus med skador i ansikte och magen. Polisen berättar för Aftonbladet att det pågår någon form av konflikt i området.

Strax efter 18-tiden på fredagen larmades polis till bostadsområdet Tjärna Ängar i Borlänge. På platsen hade ett 20-tal personer samlats, beväpnade med påkar och järnrör. Där ska de ha försökt att slå sig in i en bostad. Nyheter Idag har talat med vakthavande befäl Björn Mattson i Borlänge.

– Utifrån de här händelserna har vi förstått att det pågår någon form av konflikt mellan olika grupperingar, men exakt hur grupperna ser ut vet jag inte. Men någon form av konflikt har vi förstått att det pågår, med tanke på att man har beväpnat sig med tillhyggen och sökt kontakt med varandra, säger han.

En del av de inblandade i bråket är kända av polis sedan tidigare, men inte alla individer. Vid 01.25, i närheten av bostadsområdet, påträffades fyra personer i en bil. I bilen påträffades baseballträ och knivar, varför personerna greps av polis.

Knivskars i ansiktet och magen

Senare, under natten mot lördagen, knivskars två personer. En i ansiktet och den andre skars i magen. Båda fick föras med ambulans till sjukhus. Nyheter Idag har talat med presstalesperson vid Falu sjukhus men de har vid 11.30-tiden på lördagen ingen information om skadeläget.

Knivskärningarna ska ha skett utomhus. Preliminära uppgifter säger Klöverstigen och Tjärna allé, bägge adresser i samma område Tjärna Ängar. Båda knivdåd ska ha skett utomhus. Och enligt Mattsson kan det inte uteslutas att händelserna med bråket och knivskärningarna är kopplade till varandra.

– Vi kan inte utesluta att de har ett samband, men vi har heller ingen information som talar för att de har ett samband. Men det är något vi utreder och jobbar vidare med, men vi har inget konkret som knyter ihop det mer än det geografiska området och att det är nära i tid.

De gripna personerna är misstänkta för försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag