Stickskadad i samband med grovt rån: Polishelikopter söker tre gärningsmän

Poliser på plats i Bro. Foto: Christian Eggert
  • Onsdag 17 jan 2018 2018-01-17
E-post 392

STOCKHOLM En person har blivit stucken med kniv, eller annat vasst föremål, i samband med ett rån på onsdagseftermiddagen. Upp till tre gärningsmän eftersöks av polis som bland annat satt in polishelikopter i jakten på gärningsmännen.

Händelsen inträffade på Örnstigen i Bro i nordöstra Stockholm. Klockan 17.47 larmas polis om ett personrån där upp till tre gärningsmän ska vara delaktiga. Uppgifter som Nyheter Idag tagit del av gör gällande att målsäganden blivit rånad på en guldkedja. Enligt Stockholmspolisens presstalesman Carina Skagerlind var gärningsmännen beväpnade med någon form av ”stickföremål”.

– Någon typ av stickskador, står det initialt. Hur allvarligt, det vet jag inte. Det står här att det inte finns ett akut ambulansbehov, men att man har blivit skadad av något stickföremål, säger Skagerlind till Nyheter Idag.

Polisen arbetar med en insats på plats i Bro under onsdagskvällen och Skagerlind bekräftar att även polishelikoptern deltar i arbetet.

– Vi håller på och söker i området med helikopter och vi har ganska vaga uppgifter. Initialt säger man att det är tre personer som genomfört det här rånet.

Enligt Skagerlind kommer brottsoffret att behöva uppsöka sjukhus. Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag