Knuffade ned 86-åring och stal hennes väska – slipper utvisning

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Söndag 28 apr 2019 2019-04-28
E-post 15067

GÄVLE En man knuffade omkull en 86-årig kvinna och stal hennes handväska. I tingsrätten dömdes han till fängelse och utvisning, men nu har hovrätten beslutat att han får stanna i Sverige.

Dagens Juridik rapporterar att det var i januari som mannen gick fram till den 86-åriga kvinnan som då stod utanför sitt bostadshus. Han knuffade ned henne på marken, tog hennes handväska och flydde därifrån. Två personer bevittnade händelsen.

Läs också: HD river upp utvisningsbeslut för somalisk våldtäktsman

I Gävle tingsrätt dömdes mannen för rån till ett år och två månaders fängelse samt utvisning. Hovrätten för nedre Norrland delar tingsrättens bedömning om vad som skedde, men ändrar brottsrubriceringen till grov stöld och ofredande.

Att knuffa ned en äldre dam och ta hennes väska är inte tillräckligt för att räknas som ett rån, menar hovrätten. Man sänker därmed straffet till åtta månaders fängelse. Dessutom river domstolen upp utvisningsbeslutet då man inte anser att brottet är allvarligt nog.

Läs även: Ebbas gravskändare dömd – får två månaders fängelse och SLIPPER utvisning

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag