Ebbas gravskändare dömd – får två månaders fängelse och SLIPPER utvisning

Foto: ebbasminnesfond.se
  • Fredag 26 apr 2019 2019-04-26
E-post 19406

STOCKHOLM Den 59-årige man som har vandaliserat Ebba Åkerlunds grav dömdes på torsdagen i Stockholms tingsrätt. Straffet blir två månaders fängelse, samtidigt som mannen slipper utvisning. ”Kan inte vara sant”, skriver Ebbas pappa.

11-åriga Ebba Åkerlund var en av de fem som mördades av Rakhmat Akilov vid terrordådet på Drottninggatan den 7 april 2017. Hennes grav har vandaliserats ett flertal gånger, och nu har den skyldige dömts för olaga hot och brott mot griftefriden i två fall, rapporterar Expressen.

Förutom att ha skändat Ebbas och en annan persons grav har 59-åringen även dragit kniv mot en kyrkvaktmästare som konfronterade honom. Han döms i tingsrätten till två månaders fängelse men slipper utvisas till sitt hemland Polen, mot åklagarens yrkande.

Läs också: Ebbas pappa : Politiker och ”en huvudlös migrationspolitik” bär skuld för dotterns död

En annan som har konfronterat gravskändaren är Ebbas pappa Stefan. Hans vittnesmål har varit avgörande för att mannen fälls. Stefan är dock kritisk till domen och menar att dotterns grav har skändats vid fler tillfällen än de två gånger som berördes i åtalet. Han är även kritisk till straffet.

– Jag hade aldrig ställt upp och vittnat om jag visste att straffet skulle bli så här lågt, säger han till Expressen.

På Facebook skriver Stefan att mannen i själva verket har skändat Ebbas grav över 50 gånger. ”Kan inte vara sant”, skriver han om straffet och att mannen är fri att återvända till Sverige efter att ha avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff i Polen.

”Tack så jävla mycket Sverige än en gång”, skriver Stefan.

Läs även: HD river upp utvisningsbeslut för somalisk våldtäktsman

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag