Kokainspår på toaletterna hos SD, L, S och V i riksdagen

Bild: Public Domain
  • Onsdag 17 jan 2024 2024-01-17
E-post 0

Tidningen Aftonbladet har genomfört kokain-tester på toaletterna i riksdagen och hittat spår av kokain på fyra av riksdagspartiernas toaletter. Det handlar om gästtoaletterna hos SD, L, S och V, som alla uppger att olika åtgärder vidtas.

Testet gick till så att ytor på kanslitoaletterna torkades av med så kallade kokainservetter, som blir blåa om de fångat upp kokain. På fyra toaletter fick servetterna blåa fläckar när handfatet torkades av.

Aftonbladet lät dessutom testa servetterna, då de kan ge utslag för andra kemikalier än kokain.

 I alla prover som vi fick har vi hittat kokain, säger Anders Helander, sjukhuskemist och forskare på Karolinska Institutet som genomfört labbtesterna, till Aftonbladet.

Kokainspåren har hittats på toaletterna som tillhör Liberalerna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, som alla skriver i sina svar till Aftonbladet att det handlar om gästtoaletter, som andra än partiets ledamöter och anställda har tillgång till.

Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna skriver även att man kommer ta upp frågan med riksdagsförvaltningen, medan Vänsterpartiet ska kontakta huvudskyddsombudet och Liberalerna genomföra egna undersökningar.

Läs även: Knarkande kirurg döms till flera års fängelse

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag