Kollektivtrafik ställs in efter stenkastning: ”Två incidenter på väldigt kort tid”

En av Västtrafiks bussar. Foto: CC Gunnar Creutz / Wikipedia Commons
  • Lördag 4 mar 2017 2017-03-04
E-post 112

SKÖVDE Stenkastning och möjligen någon form av skjutning mot kollektivtrafik i Skövde tvingar Västtrafik att dra in två busslinjer, som båda går i samma område. Det är under lördagseftermiddagen fortfarande oklart när busstrafiken kan återupptas. – Nu har det varit två incidenter på väldigt kort tid, säger pressinformatör Jens Holmberg vid Västtrafik till Nyheter Idag.

Två busslinjer har ställts in i Södra Ryd i Skövde efter flera incidenter med stenkastning och möjligen även någon form av skjutning. Det rapporterar flera medier. Nyheter Idag har talat med pressinformatör Jens Holmberg vid Västtrafik och han förklarar att beslutet om att ställa in trafiken togs i samband med att en buss natten mot lördagen fick en ruta krossad.

– Det var en incident på linje 10. Vi har inte riktigt utrett exakt vad det var som hände, men antagligen är det någon form av stenkastning. Något har träffat en ruta på en ruta bakom föraren som gått sönder. Han blev inte skadad, men han blev chockad.

– Nu har det varit två incidenter på väldigt kort tid. Tidigare var det på linje 6, det är samma område. Linje 6 och linje 10 ställs in idag.

Hur länge kommer trafiken vara inställd?

– Vi har sagt att vi ska utvärdera läget inför helgen om det fortsatt kommer vara inställt. Men jag har inte fått något besked, än så länge är det tills vidare.

Om det visar sig att stenkastning och liknande saker fortsätter, har ni någon plan hur ni agerar då?

– Då får man prata med dels bussbolag och polisen med hur man ska göra i så fall och ta ett beslut. Men just nu är det inställt, det är för att kunna garantera att det är säkert. Det handlar dels om arbetsmiljö för föraren, men även att det är tryggt för resenärerna.

Resenärer som planerat att resa till eller från Södra Ryd får försöka hitta alternativa sätt att resa. Men någon fullvärdig lösning som ersätter de indragna busslinjerna kan inte Västtrafik erbjuda.

– Det är väl om man kan ta någon närliggande busslinje för att komma åtminstone i närheten av dit man ska. Annars är det tyvärr så att man får försöka ta sig till sin plats på annat sätt. Det är tyvärr det som blir konsekvenserna när man ger sig på kollektivtrafiken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag