”Kommer du äta upp din högersko?” – här lämnar Lööf presskonferensen efter Nyheter Idags fråga

  • Fredag 11 jan 2019 2019-01-11
E-post 21161

STOCKHOLM ”Kommer du äta upp din högersko nu?” frågar Nyheter Idag-reportern Pelle Zackrisson högljutt två gånger under Annie Lööfs presskonferens. Men istället för att svara på frågan tar centerledaren en pappmugg med vatten och dricker några klunkar samtidigt som hon skyndsamt lämnar presskonferensen.

– Jag äter hellre upp min högra sko än blir ett stödhjul åt Socialdemokraterna, sade centerledaren Annie Lööf (C) år 2013 i en intervju med Expressen.

Det är ett citat som förföljt Annie Lööf sedan dess. Exempelvis när Decemberöverenskommelsen var ett faktum återkom frågan om det då var dags att äta upp den berömda skon. Men då svarade Annie Lööf att detta inte var aktuellt. Men efter dagens besked från Annie Lööf om att Centerpartiet tänker släppa fram en regering ledd av Stefan Löfven är det ett faktum att C också blir ett ”stödhjul” åt Socialdemokraterna.

Läs även: Ann Heberlein: Ondskan i Marocko

På plats under presskonferensen var Nyheter Idags reporter Pelle Zackrisson för att åter ställa den berömda frågan till centerledaren. Men när han först ställer frågan högt och tydligt och sedan upprepar frågan ännu en gång kommer inget svar från Annie Lööf, som i övrigt gett långa och ingående svar på journalisternas frågor.

Istället tar Lööf upp en pappmugg, tar några klunkar, samtidigt som hon skyndsamt lämnar presskonferensen bakom sig. Allt sker mitt framför kamerorna och dokumenterades bland annat i en livesändning i SVT Play.

– Direkt efter att jag ställt frågan rusade hon ut från presskonferensen. Vi kommer såklart fortsätta ställa den frågan tills dess att vi får ett svar, säger Pelle Zackrisson.

Och enligt Zackrisson, som till vardags är redaktionschef på Nyheter Idag, är det en högst relevant fråga att ställa till Lööf.

– Man kan tycka det är en fånig fråga, men den är i högsta grad relevant eftersom det handlar om ett löfte om att aldrig bli ”stödhjul” åt Stefan Löfven.

I sociala medier har användare noterat Zackrissons fråga.

Läs även: Ann Heberlein: Ondskan i Marocko

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag