Kommun i stabsläge efter att par misstänks våldtagit barn i fem år

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 Nov 2017 2017-11-17
E-post 651

VÄSTSVERIGE Ett par som jobbar på en skola misstänks för att i över fem års tid våldtagit barn. När kommunen fick reda på att paret häktats gick de in i stabsläge och informerade alla föräldrar.

En kommun i Västsverige har gått upp i stabsläge efter häktningen av ett par, som jobbar på en skola i kommunen. Häktningen sker på grund av misstankar om att paret under fem år utsatt barn för grova våldtäkter, uppger Bohuslänningen.

Det misstänkta paret är i nuläget avstängda från sina arbetsplatser. Paret är en man och en kvinna i 30-årsåldern. De är nu häktade på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt mot barn.

Paret är misstänkta för att ha utsatt barn för grova våldtäkter mellan våren 2010 och sommaren 2015. Brotten ska även ha skett utomlands. Barnet som misstänks ha utsatts för övergreppen var under 15 år när brotten begicks. Åklagaren kommenterar inte i dagsläget vilken relation paret och barnet har till varandra men säger att mannen nekar till brott och kvinnan erkänner att hon utfört sexuella handlingar mot barnet vid ett tillfälle.

När kommunen fick reda på anklagelserna gick man in i stabsläge och stängde av de misstänkta från sina arbetsplatser. Kommunchefen uppger att man inte har fått in några uppgifter om att brott ska ha begåtts i skolmiljön eller att flera barn ska vara drabbade.

Barnet har själv berättat om övergreppen och alla föräldrar samt medarbetare på skolan har informerats om händelsen via skolans hemsida.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag