Kommun larmar: Ungdomar hostar medvetet i närheten av äldre

Genrebild. Foto: Bardia photography
  • Onsdag 1 apr 2020 2020-04-01
E-post 2312

ESLÖV I Eslövs kommun i Skåne har ungdomar hostat, nyst och spottat med flit i närheten av äldre – mitt under coronakrisen. Något som kommunen uppmärksammar på Facebook.

”Några av våra äldre har råkat ut för att ungdomar medvetet hostar, nyser och spottar i närheten av dem på stan och i butiker”, skrev Eslövs kommun i ett Facebookinlägg på måndagen.

”Prata med dina ungdomar och framför allt reagera om du ser att någon uppenbart försöker provocera och uppträder respektlöst. Det är allas vårt ansvar att hindra smittspridning och se till att alla så långt det är möjligt kan känna sig trygga.”

Till Aftonbladet säger Ingrid Westerlund på kommunen att det bland annat händer i kön i affären.

– Det här är respektlöst, väldigt respektlöst. Vi har en pågående pandemi och vi gör allt för att inte sprida smittan, vi jobbar på alla håll och kanter, sjukvården, regionen, staten, regeringen och alla. Det är respektlösheten vi vill åt, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag