Kommunala bostadsbolagets slöjkampanj – riktar sig till minderåriga

Foto: Twitter
  • Lördag 23 feb 2019 2019-02-23
E-post 2183

LINKÖPING Det kommunala bostadsbolaget i Linköping Stångåstaden vill ha sommarjobbare. I annonserna – som vänder sig till ungdomar från 17 år och uppåt – använder man sig bland annat av en flicka i slöja, hijab. ”Gång på gång ser vi hur slöja på barn normaliseras”, skriver Faw Azzat, moderat debattör, på Twitter. En kampanjfilm har också producerats och lagts upp på Youtube.

I Linköping, där Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna styr, så har en färsk kampanj för årets sommarjobb inom kommunala bostadsbolaget Stångåstaden dykt upp på annonstavlor runt om i Linköping. Kampanjen är delvis riktad till minderåriga då Stångåstaden på sin hemsida meddelar att man söker sommarjobbare från åldern 17 år och uppåt. Ungdomar som fyller 17 år i år kan också söka.

En av annonserna har en flicka klädd i slöja. Något som uppmärksammas i sociala medier. Faw Azzat, moderat debattör och goodwillambassadör för Glöm aldrig Pela och Fadime, skriver på Twitter om hur slöja på barn normaliseras.

 

En film har också gjorts, något som Twitteranvändaren Johan Olsson är först med att berätta. Den enda yngre person som dyker upp i filmen har slöja.

Nyligen hamnade Gävle kommun i blåsväder efter att en känd profil tillhörande en lokal radikal moské frontat en Välkommen-skylt vid på norra infarten på E4 till Gävle.

Läs mer: Kvinna i slöja på Gävles välkomstskylt: ”Hon har själv valt att bära huvudbonaden hijab”

Nyheter Idag söker vd för Stångåstaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag