Kommunanställd skrev om ”skyddsjakt på sverigedemokrater” i forum

Foto: Pixabay
  • Onsdag 3 jan 2018 2018-01-03
E-post 1704

DALSLAND En anställd inom en kommun i Dalsland skrev i en Facebookdiskussion om ”skyddsjakt på sverigedemokrater”. Mannen har en ledande position inom en ungdomsverksamhet och SD Västra Götaland Norra kräver nu att mannen avskedas.

I en Facebookdiskussion där det diskuterades huruvida vargjakt ska vara tillåtet eller inte var det en anställd inom en kommun i Dalsland som skrev ”När drar skyddsjakten på sverigedemokrater igång”. Flera personer inom SD har reagerat starkt och avskedskrav har nu inkommit till kommunen, uppger SVT Nyheter.

Flera av reaktionerna har varit väldigt starka eftersom mannen har en ledande ställning inom en ungdomsverksamhet i kommunen.

– Mannen arbetar med barn och ungdomar och är en förebild. Det är fullständigt oacceptabelt att man uttrycker sig på det viset när man har den positionen, säger Matheus Enholm, distriktsordförande inom SD Västra Götaland Norra, till SVT Nyheter.

Mannen har försökt förklara att han i själva verket skämtade och att inlägget inte ska tolkas på allvar. SD har skrivit brev till ansvariga inom den aktuella kommunen om att mannen bör avskedas. SD menar att barn som mannen arbetar med kanske har föräldrar som är sverigedemokrater som kan ta mycket illa vid.

– Och om han inte avskedas bör han åtminstone förflyttas till en tjänst där han inte är en förebild, där han inte jobbar med barn och ungdomar, säger Matheus Enholm.

Personalchefen i kommunen har tagit emot avskedskraven och svarar med följande.

– Vi har tagit del av informationen och brevet från SD. Vi kan bekräfta att mannen är anställd hos oss och att vi söker honom för att få höra hans version av det inträffade, säger personalchefen, till SVT Nyheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag