Kommundirektören sover på hotell en kvart hemifrån: ”Det är rimligt!”

Foto: Flickr och Faksimil Twitter
  • Onsdag 7 jun 2017 2017-06-07
E-post 4736

ÖSTERSUND Trots att Östersunds Kommundirektör Anders Wennerberg tjänar minst 95 000 kronor i månaden ska han prompt bo på hotell, en kvart hemifrån, på skattebetalarnas bekostnad. – Jag tycker faktiskt att det är rimligt! Därför att de gånger man gör det så är det ofta så att man jobbar långa dagar, förklarar han. Samtidigt genomför kommunen nedskärningar på 100 miljoner kronor. 

De senaste två åren har kommunanställda och förtroendevalda i Östersunds kommun sovit cirka 700 nätter på hotell på hemmaplan, bland annat har de övernattat vid det nya konferenshotellet på Frösön. Det rapporterar P4 Jämtland.

En av de som, i tjänsten, sovit på hotellet på Frösön är Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg, detta trots att han bor en kvarts bilfärd därifrån. Kostnaden för hotellbesöken betalas av skattebetalarna.

Varför Anders Wennerberg inte valde att sova hemma utan prompt skulle bo på hotell trots att det kostar skattepengar förklarar Anders i följande ordalag:

– Jag tycker faktiskt att det är rimligt! Därför att de gånger man gör det så är det ofta så att man jobbar långa dagar, säger Anders Wennerberg till P4 Jämtland.

Kommundirektör Wennerberg säger även att kommunen sparar pengar på att ha anställda boende på hotell i eller i närheten av staden jämfört med när de valt att åka på konferenser längre bort. 

Östersunds kommun har fattat beslut om nedskärningar på drygt 100 miljoner kronor. Kostnaderna för konferenserna, bara under 2016, uppgick till 13 miljoner kronor.

Ett annat argument kommundirektören använder för att motivera resursprioriteringen är att det blir mer bekvämt för konferensdeltagarna att bo på hotell. Att slippa åka 15 minuter i bil sparar dessutom tid, menar Wennerberg.

Anders Wennerbergs grundlön 2016 var 95 000 kronor i månaden, motsvarande 1,14 miljoner om året. Det uppger Östersundsposten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag