Kommunikationsansvarig jämför Hanif Bali med polismördarnazisten Jackie Arklöv

Tweeten som blev startskottet från bråket.
  • Måndag 21 aug 2017 2017-08-21
E-post 744

STOCKHOLM ”Är Hanif Bali bloggosfärens motsvarighet till Jackie Arklöv?” frågar Sveriges Farmaceuters kommunikationsansvarige Hans Reuterskiöld på Twitter. I efterhand har Reuterskiöld raderat tweeten, men det hindrar inte Bali och Reuterskiöld från att gräla inför öppen ridå.

Ett nytt twitterbråk har seglat upp där Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali jämförs med krigsförbrytaren, polismördaren och nazisten Jackie Arklöv. I en tweet frågar Sveriges Farmaceuters kommunikationsansvarige Hans Reuterskiöld om Hanif Bali är ”bloggosfärens motsvarighet till Jackie Arklöv?”. Tweeten kommenteras kritiskt av Bali själv.

”Han menar en svarting som har fel åsikter för sin hudfärg”, skriver Bali på Twitter och konstaterar att Reuterskiöld inte syftat på varken krigsförbrytare, polismördare eller nazist.

Senare refererar Bali till ett samtal som ägt rum mellan honom och Reuterskiöld.

Reuterskiöld å sin sida förefaller också referera till samma samtal. Där skriver han att Bali ”lät gråtfärdig i telefon”.

I senare tweets hävdar Reuterskiöld att han bett om ursäkt för liknelsen med Arklöv, men det är något som Bali dementerar på Twitter.

Nyheter Idag har sökt Hans Reuterskiöld, Hanif Bali samt Jackie Arklöv för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag