Kraftig explosion på Östermalm i Stockholm

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 13 jan 2020 2020-01-13
E-post

STOCKHOLM Strax efter klockan ett natten mot måndag hördes en kraftig explosion från Östermalm i Stockholm. I ett flerfamiljshus har en detonation skett och lämnat skador på fastigheten och på fordon i närheten, något som Expressen var först att rapportera om.

Polisen fick larm 01.09 natten mot måndag om en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Gyllenstiernsgatan på östra delen av Östermalm.Smällen var kraftig, och på sociala medier rapporterar människor från olika delar av Stockholm att de hört hur det lät. En Facebookanvändare i Saltsjö-Boo, cirka tolv kilometer bort, skriver ”att det small rejält här”.

Polisen skriver på sin hemsida att explosionen gett skador på fastigheten och på fordon i närheten. Det finns inga uppgifter om att någon person har skadats.

– Det är skador på fastigheten där detonationen har skett och på omkringliggande fordon som har stått utanför fastigheten av nedfallande föremål som jag förstår det. Vi har inte hört något om skador på andra fastigheter. Vi inväntar bombskyddet som ska assistera oss. Vi samverkar med Stockholm stad. Man har öppnat upp Gärdesskolan, en skola i närheten, för de boende som har spontanevakuerat, säger Mats Eriksson, presstalesperson för polisen region Stockholm, till Expressen.

Det är oklart vad det är som exploderat.

Polisens tekniker och det nationella bombskyddet ska under natten undersöka fastigheten. En förundersökning rubricerad allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag