Kraftig explosion vid polisstation i Malmö

En polis med förstärkningsvapen. Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 17 jan 2018 2018-01-17
E-post 443

MALMÖ Vid 21-tiden detonerade ett föremål på gården till en polisstation i stadsdelen Rosengård i Malmö. Inga personer rapporteras skadade, däremot ska bilar skadats. Platsen är avspärrad och polisens bombtekniker är på väg för att undersöka vad som inträffat.

Klockan 21.06 larmas polisen i Malmö från flera uppringare, men även från sin egen polisstation, att en detonation inträffat vid polisstationen på von Lingens väg i stadsdelen Rosengård. Enligt polisens hemsida beskriver de som ringt till polisen att de hört en hög smäll och själva konstaterar polisen att någonting har detonerat på gården till polishuset.

I en uppdatering klockan 21.29 skriver polisen på sin hemsida att explosionen inte medfört några personskador. Däremot ska bilar skadats i samband med händelsen. Platsen är nu avspärrad och bombtekniker är på väg, rapporterar polisen på sin hemsida.

Nyheter Idag har talat med Anna Göransson vid Malmöpolisens ledningscentral.

– Jag vet att det är avspärrat, man sätter säkerheten först. Polisens bombgrupp börjar komma på plats, dels för att säkra platsen, men även undersöka vad som har detonerat. Det är vad jag har i nuläget.

I övrigt har inte Göransson mer information utan ber att Nyheter Idag återkommer senare under kvällen. Enligt uppgifter till Aftonbladet kan det vara en handgranat som detonerat vid polisstationen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag