Kraftiga reaktioner efter tragiska mordet på kvinna med barn i famnen i Malmö: ”Misstroendeförklaring”

Morgan Johansson (S) på S-kongressen. Foto: Faksimil SVT Play
  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post 1339

MALMÖ En kvinna med barn i famnen mördades i Malmö på måndagen. Det är det senaste i raden av grova våldsbrott i Malmö. I sociala medier är reaktionerna starka. ”Misstroendeförklaring mot Morgan Johansson kanske snart hade varit på sin plats. Någon måste utdömas ansvar för våldet som eskalerar dag för dag”, skriver en Twitteranvändare.

Klockan 09.58 på måndagen larmades polis till Sergels väg i centrala Malmö med anledning av en skottlossning. Inledningsvis konstaterade polisen på sin hemsida att en person är skjuten. Senare under måndagen rapporterar Kvällsposten att den skjutna är en kvinna i 30-årsåldern som bar på ett barn. Kvinnan avled senare.

På Gab kommenterar @daccraft det hela. ”Sveriges resa mot att bli ett skithålsland är nästan klar”, skriver ”Darko” luttrat.

 

Ett tema efter det tragiska mordet var att statsminister Stefan Löfven inte hade kommenterat händelsen.

Kontot @Pappaarke  kommenterade genom att svara på ett tidigare uttalande som Löfven gjorde efter masskjutningar i USA.

 

Även Stefan Löfvens justitieminister Morgan Johansson (S) fick sin del av kritiken. Johansson twittrade om att alla tillgängliga resurser sätts in. Nyheter Idag har sökt Johansson via pressekreterare för en kommentar.

Twitterkontot @Sittnerkomiker var en av de som svarade Morgan Johansson. Han påminde om de IS-terrorister som återvänt och som går fria.

 

Flera twittrare kräver att Morgan Johansson och hans ministerkollega inrikesminister Mikael Damberg får sparken.

En twittrare ber M-toppen Elisabeth Svantesson att ”göra något”. Och nämner misstroendeförklaring mot Johansson som ett alternativ.

 

Morgan Johansson har tidigare twittrat om en positiv utveckling för brottsligheten i Malmö.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag