Kramkalas på Stockholms central – videoreportage

Det är mysigt att kramas - Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 12 apr 2014 2014-04-12
E-post 0

FLASH-MOB På fredagen samlades ett femtiotal personer efter ett upprop på Facebook till en så kallad flash-mob. Den här gången var syftet att kramas.

Bakom arrangemanget låg Alexander och Charlotte Rudenstam som annars bland annat arrangerar det årliga lägret Joyride som syftar till att låta människor utforska sig själva och sin sexualitet. Den här gången var det emellertid mer oskyldigt. Kramar, men inget mer.

Deltagarna hade i förväg instruerats att krama tre personer, och att låta varje kram vara minst tre andetag. Kramarna blev dock både fler och längre. Det var uppenbart att deltagarna tyckte om att kramas, och ja, det gör väl de flesta egentligen. Även Nyheter Idags reporter fick sig en kram innan han hann få upp kameran på axeln.

Övriga besökare på centralen vid denna tid anlade frågande miner inför åsynen av de många kramande paren, och så vitt Nyheter Idag kunde bedöma var det ingen som spontananslöt sig till gruppkramandet.

Samtidigt med händelsen i Stockholm skedde samma sak i Malmö, men hur utfallet blev där kan inte Nyheter Idag uttala sig om.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag