”Krig mot det svenska samhället”: SD vill sätta in militär mot upplopp i förorter

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 17 jan 2018 2018-01-17
E-post 8646

STOCKHOLM Militärer kan sättas in mot våldsamma upplopp i svenska förorter. Iallafall om SD-ledaren Jimmie Åkesson får som han vill. Den linjen meddelande han under riksdagens partiledardebatt på onsdagen. – Det är ett krig mot det svenska samhället, säger han.

Tillfälliga utegångsförbud, jourdomstolar och anonyma vittnen är några av de förslag som Sverigedemokraterna vill se för att komma åt den organiserade brottsligheten i Sverige. Men det stannar inte där, under onsdagens partiledardebatt i riksdagen signalerade SD-ledaren Jimmie Åkesson att han är beredd att ta i med hårdhandskarna för att få stopp på den ökade brottsligheten.

Nu öppnar han för att polisen ska kunna ta hjälp av militären under exempelvis våldsamma upplopp i förorterna.

– Titta på hur Danmark nu gör. Där låter de polisen ta stöd av militära resurser, förklarade han under debatten.

SD är inte ensamma om att efterlysa skärpta åtgärder för att få bukt med organiserad brottslighet, men möjligen är Sverigedemokraterna det parti som är beredda att gå längst. Till Aftonbladet säger Åkesson att han ”utesluter ingenting” och det handlar om att ”på riktigt knäcka brottsligheten”. Och i talarstolen beskriver SD-ledaren det som sker i mycket dramatiska ordalag.

– Det är ett krig mot det svenska samhället, det är ett krig mot svenska myndigheter, det är ett krig emot de som har byggt det här samhället. Och det är ett krig, som vi tyvärr, är på väg att förlora. Vi är på väg att tappa kontrollen, sade Jimmie Åkesson under partiledardebatten i riksdagen.

Pågår det ett krig mot samhället?
6061 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag