Kriminell invandrare från Syrien begärs häktad efter mordet på mamman i Malmö

Foto: Läsarbild
  • Torsdag 29 aug 2019 2019-08-29
E-post 1689

MALMÖ På måndagsförmiddagen sköts en kvinna i 30-årsåldern till döds medan hon bar ett spädbarn i sin famn i centrala Malmö. Nu begärs en 19-årig man häktad för inblandning i mordet.

Enligt häktningsframställan är 19-åringen på sannolika skäl, alternativt skälig misstanke, misstänkt för medhjälp till mordet på kvinnan, medhjälp till försök till mord på en man som också var närvarande, samt grovt vapenbrott.

Mannen är svensk medborgare men invandrade enligt Skatteverket 2008 från Syrien. Han fick sitt svenska medborgarskap i mitten av 2012 och har sedan dess dömts för misshandel och narkotikabrott. Enligt SVT Nyheter Skåne åtalades mannen tidigare i år som en av flera misstänkta för grova narkotikabrott.

Häktningsförhandlingen kommer att äga rum i Malmö tingsrätt på torsdagseftermiddagen.

Läs mer: Advokat: Anhållne 19-åringen i Malmö kan komma undan med skyddstillsyn

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag