Kristen kvinna frias för hädelsebrott – muslimer kräver att hon hängs

Foto: Faksimil Twitter
  • Söndag 11 Nov 2018 2018-11-11
E-post 814

PAKISTAN En 53-årig kvinna i Pakistan anklagades 2010 för att ha förolämpat profeten Mohammed och dömdes till döden. Högsta domstolen har nu frikänt henne, något som lett till enorma protester från religiösa grupper i Pakistan.

Asia Bibi är en 53-årig kristen kvinna i Pakistan som dömdes till döden 2010 för att ha förolämpat profeten Muhammed. Den 7 november 2018 friades hon av högsta domstolen i Pakistan i brist på bevis, något som upprört många muslimer i landet, uppger Daily Mail.

Efter nyheten om att Bibi frigivits utbröt massiva protester från olika religiösa grupperingar i Pakistan. Demonstranter har krävt att Bibi ska avrättas och lugnades endast efter att regeringen lovat att Bibi inte kommer stt få lämna landet.

Bibis advokat har lämnat Pakistan på grund av en överväldigande rädsla för att bli mördad om han stannar i Pakistan. Demonstranter har tidigare inte bara krävt Bibis avrättning utan även alla som juridiskt bistår henne.

Bibis make har vädjat till både den amerikanske presidenten Donald Trump och den brittiska premiärministern Theresa May om att erbjuda Bibi asyl. Enligt Brittisk-pakistanska kristna föreningen i Storbritannien har brittiska myndigheter varit hjälpsamma men inte velat erbjuda asyl på grund av risker för politiskt kaos, uppger The Telegraph.

Någon officiell bekräftelse på uppgifterna har inte kommit från brittiska myndigheter.

Däremot har Italien med inrikesministern Matteo Salvini sagt sig vara beredda att erbjuda Asia Bibi asyl.

Tehreek-e-Labbaik, TLP, är ett extremt islamiskt parti i Pakistan. Partiet har varit ledande bakom flera av protesterna och har krävt att Bibi måste hängas.

Regeringen i Pakistan lyckades förhandla fram att TLP lägger ner sina protester om de lovar att Bibi inte kommer att lämna landet. Efter att uppgörelsen var färdig kommenterade TLP-ledaren Khadim Hussain Rizvi att det kommer att bli krig om Bibi tillåts lämna landet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag